Presse

Kontakt KMÆ for øvrigt pressemateriale, inklusive pressefotos i høj opløsning og aftaler om interviews.


DJURS ØHAV – SOLOUDSTILLING AF KRISTOFFER ØRUM
16.11- 10.12-2020 med satellit på Museum Østjylland, Grenaa.

Kronik i Aarhus Stiftstidende 15. november 2020

Essay på kunsten. nu 9. november 2020

Fotoessay på I do art


Ved Havet Gruppeudstilling åbning ONSDAG 4. DECEMBER

Det er med stor glæde at Kunsthal for maritim æstetik kan invitere til fernisering på udstillingerne Ved havet med originale tegninger af Kathrine Ærtebjerg (DK) og Ragnar Persson (SE), og Kappa som er en keramik installation af Vibeke Stubbe Teglbjærg (DK). 

Ved havet er en udstilling af tegningerne til børnekunstbogen af samme navn, som udgives på forlaget majlund. Ved havet er udviklet i samarbejde med Kattegatcentret, og indeholder tegninger af Kathrine Ærtebjerg og Ragnar Persson, og gendigtninger af digte af Emily Dickinson, Langston Hughes og Edvard Lear. 

Ved havet er ikke en kunstbog i traditionel forstand. Den opfordrer børn (og barnlige sjæle) til selv at tegne videre, enten i eller udenfor bogen, med inspiration fra både digtene og Kathrine Ærtebjergs tegninger af havmænd og havfruer, og Ragnar Persson tegninger af havdyr.  

Ved havet kiler sig ind i feltet mellem fantasi og virkelighed. Nogle af havvæsenerne er virkelige og findes i vandet ud for vores kyster, mens andre tilhører fantasien. Ved havet er en opfordring til at bruge fantasien til at undersøge verden med og stille spørgsmål til den, som vi ellers ikke vil være i stand til at formulere, når vi forleder os på traditionelle regler, dogmer og fordomme. 

Det vil være muligt at købe bogen til særpris til ferniseringen – normalpris kr. 240. 
Kappa er en keramik installation af Vibeke Stubbe Teglbjærg. Værket er inspireret af den japanske myte om den japansk vandånd Kappa, og har i Vibekes fortolkning fokus på spiritualitet og fællesskab med naturen. Traditionelt vokser materialets spiritualitet frem af den kunstneriske bearbejdning, men Vibeke arbejder i installation med at afdække spiritualiteten i lerets materialitet ved at søge dybere ind i materialet.

———————————————-

Kathrine Ærtebjerg, Illustration fra Ved havet, forlaget majlund, 2019.
———————————————————


Ragnar Persson illustration fra Ved havet, forlaget majlund, 2019.

—————————————-

Vibeke Stubbe-Teglbjærg Kappa, del af installation, 2019

Vibeke Stubbe-Teglbjærg Kappa, samlet installation, 2019.
——————————————————————–
Dobbelt op på Vagn Steen i Kunsthal for maritim æstetik

Åbning onsdag d. 18. september 2019 kl. 15-17.

Vagn Steen boede i en længere periode i Norddjurs. Det har sat sig varige spor, ikke bare i
forfatterskabet, men også lokalt. Mange som mødte Vagn Steen, kan fortælle historier om ham og oplevelsen af det hjem, han delte med sin kone, billedkunstneren Maude Sinclair.

Begge var meget generøse og selskabelige mennesker, og deltog aktivt i det lokale kulturliv. I 2018 ville Vagn Steen være fyldt 90 år. Norddjurs biblioteker fejrede det med både udstillinger, arrangementer og opstillingen af kunstinstallationen Knalv Knolv af digter og billedkunstner Kamilla Jørgensen på Grenaa Havn. Norddjurs Biblioteker tog også initiativ til kontakte litteraturforsker og førende ekspert indenfor 1960’er kunst Tania Ørum.
Det er der siden kommet en bog ud af med titlen Det ord/ der som et lokomotiv/ trækker en vognstamme efter sig, som nu udkommer på forlaget majlund sammen med Vagn Steens novellesamling Da kunsten kom til Grenaa fra 1979.

Ligesom Vagn Steens forfatterskab var åbent overfor datidens tanker og ideer, var han også selv et meget åbent og udadvendt menneske. Kunsthal for maritim æstetik har bevæget sig oven vande og lavet en udstilling der gennem billede og tekst viser aspekter i Vagn Steens liv i Norddjurs og andet som peger ind i novellernes tematikker.

Til releasen vil der være oplæsning af konkretistiske værker ved Tania Ørum og digter Lene Asp. Kamilla Jørgensen vil også optræde med en oplæsning. Oplæsningerne starter kl 16.
Før da vil der være taler ved Henrik Majlund Toft og Mathias Kokholm.


Vampyrblæksprutter og politisk økologi

Så dykker kunsthallen ned under vandet igen og afholder ved samme lejlighed reception for den tjekkisk-brasilianske filosof Viléms Flusser skrift om Vampyrblæksprutter og hvordan de opfatter verden; Vampyroteuthis Infernalis. Bogen er oversat af Henrik Majlund Toft og udkommer i samarbejde mellem forlaget majlund og Antipyrine.

Forlaget Antipyrine holder ved samme lejlighed release på udgivelsen af det hyper aktuelle værk De tre økologier af den den franske psykoanalytiker, filosof og semiotiker Félix Guattari. Bogen er oversat af Christel Pedersen og udvider definition af økologi til at rumme sociale relationer, menneskelig subjektivitet og miljøhensyn.