Kunsthal for Maritim Æstetik/ KMÆ er et udstillingssted der arbejder med forholdet mellem menneske og maritime verdener. Vi ved faktisk mindre om verdenshavene end om himmelrummet. Og endnu mindre om hvordan klimaproblematikkerne påvirker havene og os som mennesker.

KMÆ ligger i Grenaa. Ligesom havnen er en port til andre verdener, så er KMÆ et samarbejde mellem lokale institutioner og mennesker, og kunstnere og forskere, for at skabe udstillinger på internationalt niveau.

Formålet med KMÆ er at vise udstillinger der belyser maritime problematikker i æstetisk,  filosofisk og videnskabelig sammenhæng. For at vi kan blive klogere på den parallelverden der fylder det meste af jordens areal. Og for at vi kan blive klogere på os selv som mennesker.

KMÆ arbejder i feltet mellem videnskab og kunst. Vi tror at kunsten kan støtte videnskaben til at nå nye indsigter og at videnskaben kan inspirere kunsten. For ligesom vand er grænserne flydende. Kunsten arbejder stringent og metodisk, og biologisk videnskab er også en sanselig erfaring.

Hver udstilling er kurateret omkring et abstrakt tema. Kunstneren er valgt ud fra at have en praksis der netop fokuserer på en original tilgang til temaet på højt kunstnerisk niveau.

Hver udstillingen suppleres også af en række foredrag af kunstnere, forskere og kulturteoretikere, der ligeledes forholder sig til tema.